Soft Wax Dark/ Bruine Bijenwas Annie Sloan (LET OP! Kleur van de wax is door aanpassing van het product iets anders geworden)

€ 19,95
26 artikel(en)
+

De bruine boenwas van Annie Sloan, Soft Wax Dark, wordt gebruikt om meubels een andere, vaak vintage look te geven. Voordat je gaat patineren met dark wax, voor het creëren van een brocante, vintage of Old look, is het verstandig om eerst een laag heldere boenwas op het meubel of de muur aan te brengen. Hiermee zorg je voor een beschermlaag, waardoor de donkere was niet helemaal in de laag krijtverf trekt. Met nog weer extra heldere boenwas, de soft wax clear, kan je dan het teveel aan dark wax gemakkelijk uitwrijven, totdat een natuurlijk ogend verouderings-effect ontstaat. Aanbrengen van zowel de heldere als de donkere boenwas kan met een doek of een wax kwast die daar speciaal voor gemaakt is.

Waxkwast

De door Annie Sloan ontwikkelde waxbrush, een echte boenwaskwast, vinden wij fijn werken om een egale, dunne laag boenwas aan te brengen, of om plaatselijk wat donkere boenwas aan te brengen. De Dark Wax zelf kun je ook nog donkerder maken, tegen zwart aan, door er een beetje Chalk Paint Aubusson Blue (04) aan toe te voegen. De Dark Wax lichter maken kan natuurlijk ook; met een beetje Chalk Paint Old White (01) of Original (33). Graphite is een van de kleuren die echt heel mooi wordt van een laag wax. Wil je de kleur van de Graphite of zelfs Athenian Black nog donkerder maken, gebruik dan op de Clear wax de Dark Wax of Black Wax.

Wil je je schilderwerk verouderen of meer levendigheid geven, dan is de Dark wax perfect.
  • Let op: Altijd eerst je meubel in de Clear wax zetten en pas daarna de Dark wax gebruiken. Breng je namelijk de Dark wax direct aan op je schilderwerk, dan trekt de donkere kleur van de Dark wax direct in je schilderwerk. Daardoor wordt het vaak veel te donker, en krijg je het teveel van die donkere kleur moeilijk weg.
  • De donkere boenwas kan je opbrengen met een doekje of met een kwast. Voor het plaatselijk patineren met donkere was, bijvoorbeeld op randen of langs een sleutelgat, gebruiken wij vaak een kwast.
  • Als je je schilderwerk wat meer reliëf hebt gegeven, of als de nerven van het hout nog voelbaar zijn, is het vaak fijn om met een kwast haaks op de nerven of het reliëf de Dark wax aan te brengen: de Dark wax blijft dan als het ware wat ‘hangen’ in de nerven of het reliëf.
  • Het teveel aan Dark Wax kun je met een doekje wegwrijven. Met een beetje Clear Wax op een doekje kun je nog meer wegwrijven, totdat je net dat beetje overhoudt, waardoor het er uit ziet als een (goed onderhouden) antiek meubel! Heb je echt teveel aan Dark Wax op je meubel zitten wat je er moeilijk af krijgt, dan kan je met terpentine als noodoplossing het teveel wegwerken.
De kleur Graphite donkerder maken met Dark wax Graphite is een van de kleuren die echt heel mooi wordt van een laag wax. Wil je de kleur van de Graphite donkerder maken, gebruik dan op de Clear wax de donkere boenwas, de dark wax. Dark wax lichter of donkerder maken De Dark Wax zelf kun je ook nog donkerder maken, tegen zwart aan, door er een beetje Chalk Paint Aubusson Blue (04) aan toe te voegen. De Dark Wax lichter maken kan natuurlijk ook; met een beetje Chalk Paint Old White (01) of Original (33).
antibes1

Vergelijkbare producten

€ 99,95
Inhoud: 120 ml, 500 ml, 2500 ml
€ 51,95
maat: large, small
€ 9,95
maat: 30 mm, 60 mm
€ 9,95
inhoud: Black Wax, 120 ml., Clear Wax, 120 ml., Dark Wax, 120 ml., White Wax, 120 ml.