DRUKTECHNIEKEN & GRAFIEKLESSEN

Lessen in druktechnieken hebben een bijzondere plaats in de lessen bij KunstLokaal. Ze lijken essentieel in de kunsteducatie, omdat ze een andersoortige planning van een werkstuk vereisen. Je leert zowel de basis van de techniek als juist het creatieve deel, door nooit aan te nemen dat iets niet kan en er voor jou een variant is die niemand anders zo doet.

GRAFISCH ATELIER: DRUKTECHNIEKEN & GRAFIEK

• 1) Leer zelf zeefdrukken, etsen, houtsnijden of lithograferen.

• 2) Huur het grafisch atelier en druk (eventueel onder begeleiding) je eigen project.

• 3) KunstLokaal drukt een prachtproject voor jou!

Onze grafische werkplaats is ruim en ingericht voor onder meer blinddruk, etsen, hout- of linosnede tot formaten van 100 x 200 cm. Verder zijn er professionele middelen voor zeefdruk en lithografie.

Voor beginners op dit gebied bieden we lessen, workshops en cursussen. Daar is altijd een begeleider bij aanwezig die kan helpen bij technische-, beeldende- of materiaalvragen. We besteden bij de workshops, cursussen en begeleiding niet alleen aandacht aan het technische gedeelte van de grafische technieken, ook de beeldende ontwikkeling, innovatie en het experiment krijgen ruimschoots aandacht. 
*1) Professionals kunnen de werkplaats na enige begeleiding zelfstandig huren
*2) Als je je eigen project wilt (laten) drukken, kan KunstLokaal dat voor je doen of kun je onder begeleiding meedrukken.*3)

•1)  Grafieklessen Leer zelf zeefdrukken, etsen, houtsnijden of lithograferen. De lessen starten september & januari. Instromen is mogelijk.

• Woensdag- tot zaterdagochtend 9.30 tot 12 uur, wekelijks | 10 lessen 180 euro, 20 lessen 350 euro, 30 lessen 510 euro

Interesse? Een kennismakingsles is kosteloos. Bel T0570 615514/T06 20894508, of mail naar info@kunstlokaal.nl of gebruik het inschrijfformulier hieronder.

Educatie, Tekenen & Schilderen,Modeltekenen, Druktechnieken, Zomerlessen, Workshops & Uitjes

 


•2) Gevorderden en professionals kunnen de werkplaats huren a ±40 euro per dagdeel exclusief eventuele verwarmingskosten. Begeleiding is beschikbaar voor 35 euro per uur exlusief btw. Voor grote en arbeidsintensieve projecten bestaan er kortingen en om kosten te drukken kan er samengewerkt worden met andere Grafiekfans: Meldt je daarvoor aan op het formulier of bij de KunstLokaalGrafiekzottengroep op Facebook.

*3) KunstLokaal kan het drukwerk ook voor je verzorgen. Dan weet je zeker dat dat goed komt. We hebben veel ervaring met lino- of houtdruk, zeefdruk en etsen en drukken voor liefhebbers en professionals. KunstLokaal brengt ook boeken en grafische projecten in eigen beheer uit en is gespecialiseerd in innovatief en uniek drukwerk: exclusieve oplagen, monoprints, unica. Voorbeelden:  2013-2023 diverse projecten. 2013 Peter-Frans de Graaf: Photodamage, Koen Vermeulen: houtdruk voor KunstRai, 2011 Klaas Gubbels houtdruk voor Steendrukkerij Amsterdam, 2009 Peter-Frans de Graaf: Sand Bulk, 2008 Mijn Vlakke Land: catalogus en grafiek, 2007 Uitvlakken, 2006 Daniëlle Van Strien: Gesneden Beelden (Duolon Museum Shanghai), 2003 KunstLokaal: Witboek: Traditionele Grafiek en poëzie in Kunststof boek dat ook drijven kan.

Bij KunstLokaal denken we graag innovatief en in mogelijkheden. Zo hebben we de zeefdruk-monoprint op internationaal niveau gebracht tijdens het Int. Print Triënnial Krakov (1994). Etsen en lithograferen op vinyl was in 2003 (Witboek) een wereldprimeur. In 2005 maakte Peter-Frans de Graaf zeefdrukken met olieverf op papier en op linnen makkelijker mogelijk. Sindsdien zijn er allerlei aanvullingen op bestaande technieken gedaan. In 2015 heeft KunstLokaal i.s.m. Sander Clement met succes een vernieuwende masterclass fotografisch etsen (Toyobo-, Polymeer-etsen en Digitaal Foto-etsen georganiseerd in 2021 maakte Suzanne Sok de 'softdruk' wereldkundig.

Vragen over de producten? Bel of mail ons