Zeefdruk Textielinkt

Textielinkten voor zeefdruk hebben de eigenshap heel goed op katoen of linnen te kleven. De uitwasbaarheid wordt vervolgens verminderd met verhitting of een catalysator of verharder. Wasvastheid kan worden verkregen door 2-3% harder toe te voegen of door 5 minuten te verwarmen (bijv. strijken met bakpapier als bescherming) tot 150ºC.

Zeefdruk inkten zijn speciaal gemaakt voor dit doel en leveren een beter drukresultaat en beter hechting dan alternatieven zoals acrylverf met vertrager. De pigmentering van de zeefdrukinkten kan erg verschillend zijn. De prijs is veelal navenant.

Voor stoffen als nylon, tricot zijn er zeefdruk inkten voor Nylon en Plastics op waterbasis. Voor lichte of witte afdrukken op donkere stoffen functioneren de dekkende (Opaque) inkten het best. Donkere kleuren kunnen transparanter gemaakt worden. Transparante inkten op aanvraag. Plastisols (volumineuze) of discharge (bleken de kleur uit de stof) inkten hebben maximale dekkracht, maar hebben chemisch meer consequenties.